Читај ми!

Гимназија у Новом Саду поздравља одлуку о хапшењу осумњичене да је претила наставном особљу

Поздрављамо одлуку тужилаштва о хапшењу Н. Ж., осумњичене да је претила наставном особљу Гимназије "Јован Јовановић Змај", саопштио је школски одбор новосадске гимназије. Истичу да понашање ухапшене има елементе физичког, психичког, емотивног и дигиталног насиља према запосленима у школи. То је довело до континуираног узнемиравања и угрожавања запоселних, тврде из Гимназије "Јован Јовановић Змај".

Школски одбор Гимназије ''Јован Јовановић Змај'' у Новом Саду поздравио је одлуку надлежних институција због хапшења Н. Ж., осумњичене да је у протеклом периоду претила директору гимназије, професорима и психологу те школе.

"Њено понашање има елементе, физичког, психичког, емотивног, дигиталног насиља и дискриминације, дрским и безобзирним понашањем према запосленима школе што је довело до континуираног, јавног и тешког понижавања, узнемиравања и угрожавања запослених у школи", наводи се у саопштењу Гимназије "Јован Јовановић Змај". 

Школски одбор наводи да су ухапшена жена и њен супруг, родитељи пунолетне ученице која похађа Гимназију "Јован Јовановић Змај", у протеклом периоду подносили пријаве против готово свих
професора који предају њиховој кћерки.

"Исто тако пријављивали су и психолошко педагошку службу, секретара школе, директора школе, чланове Школског одбора и Савета родитеља школе – да над кћерком, и над родитељима, сви
врше насиље, злостављање, занемаривање и дискриминацију", истичу из Гимназије "Јован Јовнаовић Змај".

Гимназија реаговала на пријаве родитеља ученице – биле су неосноване

Указују да су сви надлежни органи школе без одлагања реаговали и поступала поводом сваке пријаве родитеља и оценили су да су пријаве неосноване.

"По пријавама родитеља вршено је више ванредних инспекцијских надзора и ванредни стручно педагошки надзор над поступањем органа школе и запослених у школи, поступало је и Више и Апелационо јавно тужилаштво у Новом Саду и Шапцу, те утврђено, да су надлежни органи и запослени у Гимназији, и школа у целини – у свему поступали у складу са законима, те да су све пријаве неосноване, о чему су родитељи и ученица без одлагања обавештавани", пише у саопштењу Гимназије. 

Школски одбор наглашава да је потом упозорио родитеље да је недопуство упорно јавно обраћање
запосленима у школи на начин да се тиме значајно угрожавају спокојство запослених у
школи, грубим вређањем и злостављањем запослених, те вршењем емотивног, психичког
и дигиталног насиља и дискриминације. 

Ухапшеној одређено задржавање од 48 сати 

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду саопштило је да је осумњиченој одређено задржавање у трајању од 48 часова.

Истиче се да се сумња да је ухапшена жена "у протеклом временском периоду упућивала претње, те упорно предузимала и друге радње које могу осетно да угрозе личне животе лица према којима се те радње предузимају – директора гимназије 'Јован Јовановић Змај', те два професора и психолога исте школе".

Тужилаштво наводи да се терети да је извршила четири кривична дела прогањања из члана 138а став 1 тачка 4 и 5 Кривичног законика.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару