Читај ми!

Организација “Солидарност за Косово” реновирала још једну школу

Зграда школе “Вук Караџић” у селу Лепина код Липљана реновирана је средствима прикупљеним преко хуманитарне организације "Солидарност за Косово“. То је 53. објекат који обнавља организација хуманитарца Арноа Гујона.

У реновирање школе уложено је преко 72.000 евра, за замену столарије, санирање крова, нове тоалете, сређивање фискултурне сале и електричне инсталације.

Обнова школске зграде урађена је у сарадњи са Канцеларијом за добротворни рад Епархије рашко-призренске и то 13 година за редом.

"Осим школа, реновиране су и амбуланте, помагани су спортски клубови, фолклор, културно-уметничка друштва и разни други пројекти. Епархија Рашко-призренска на челу са владиком Теодосијем помаже и логистички и свакојако рад ове организације, јер то значи свим људима који су решени да овде остају, особито за децу која желе овде да наставе своје школовање, да услови у којима се они школују, у којима одрастају, васпитавају се, буду много бољи него што су раније“, рекао је протојереј ставрофор Срђан Станковић, управник Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске.

Директорка О. Ш. "Вук Караџић“ Зорица Талић преноси да је на објекту школе пуно тога урађена и да је помоћ од великог значаја, како за ученике, којих има близу 100, тако и за раднике ове школе.

“Реновирани су комплет прозори и врата. Пре тога је стварно било оронуло, дувало је са свих страна. Кровни прозори су прокишњавали. Ми смо задовољни, захвални Епархији рашко-призренској, француској организацији 'Солидарност за Косово', свим људима добре воље који су нам помогли да наша школа изгледа много лепше“, рекла је Зорица Талић на церемонији заврштека радова.

Наставу на српском језику по плану Министарства просвете Владе Србије у Лепини похађају и ђаци из околних села, Радева, Батуса, Скуланева, а просторије школе користе и средња Пољопривредна, Гимназија из Липљана, као и предшколска установа “Сунце“.

субота, 22. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије