Читај ми!

Ер Србија припрема резервну флоту за шпиц сезоне - да не буде опет одлагања летова

Петар Војиновић, главни и одговорни уредник портала Tango Six, био је на годишњем скупу Светског удружења авио-компанија у Дубаију. За РТС каже да су тамо изнели интересантне податке – авио-компаније заједно годишње зараде 30 милијарди евра, а по путнику свега 700 динара. Истиче и да се Ер Србија припремила за шпиц сезоне, како не би опет дошло до одлагања летова.

Главни и одговорни уредник портала Tango Six Петар Војиновић био је на скупу Светског удружења авио-компанија у Дубаију где је, како каже, речено да је највећи проценат путника задовољан летом.

"По њиховим анкетама (Светског удружења авио-компанија) које су прилично поуздане и респектабилне, преко 97 одсто људи који путују авионом кажу да им је лет прошао како треба. Изнели су још неке податке, да ће глобално у овој години зарадити преко 30 милијарди евра, што звучи доста, али су такође подсетили да је ово једна прилично изазовна индустрија јер имају профитну маргину од три одсто", рекао је Војиновић.

Уредник портала Tango Six навео је и да је просечна зарада свих глобалних авио-компанија по путнику само око 700 динара.

На скупу у Дубаију разговарало се и о употреби одрживих авио-горива.

"Светско удружење авио-компанија, поставило један прилично амбициозан циљ – да до 2050. године целокупна глобална индустрија путничких авиона не емитује никаква штетна загађења у 2050. години", рекао је Војиновић.

Новине у "Ер Србији"

Национална авио-компанија "Ер Србија" је чланица Светског удружења авио-компанија, који се свакодневно бави проблемима те индустрије.

Уредник портала Tango Six је рекао и да су му из "Ер Србије" потврдили да ће два нова широкотрупна авиона доћи до краја године, као и да "Ер Србија" у октобру и децембру почиње са новим летовима до две нове кинеске дестинације, Шангаја и Гуангџоуа.

"Оно што је било веома интересантно, што ми је директор 'Ер Србије' рекао, је да су, по његовим речима, научили лекције из претходне летње сезоне, када се сећамо да је било доста проблема са саобраћајем у врхунцу летње сезоне. Сада су направили план - један мали део флоте ће избацити из саобраћаја, како би он у сваком тренутку био резервна опција, када се деси неки поремећај у саобраћају", рекао је Војиновић.

Цело гостовање Петра Војиновића можете погледати у видеу на почетку текста.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије