Читај ми!

Дачић: Безбедност у саобраћају заједничка обавеза МУП-а и грађана

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је у Крушевцу да Караван безбедности саобраћаја на путевима, као и претходни у Сомбору и Бору, има за циљ да превентивно делује на све учеснике у саобраћају, како би се сачувало што више живота, а српски путеви били још безбеднији.

Ивица Дачић је истакао да безбедност на путевима и на улицама није само посао полиције, већ да је то заједничка обавеза, и Министарства унутрашњих послова и свих грађана, јер само заједничким радом може да се повећа безбедност у саобраћају.

Према његовим речима кључни циљ овог каравана је да се подигне безбедност свих учесника у саобраћају, као и да се свима још једном укаже да само један тренутак непажње у саобраћају може довести до фаталних последица.

"Безбедност саобраћаја је питање о коме мора да се говори често и гласно. Морамо да дамо све од себе да допремо до сваког грађанина наше земље и зато нам је важна подршка медија, јер они имају велику улогу у промоцији безбедности саобраћаја и ја им се захваљујем на томе што су препознали значај ове активности и што о томе редовно извештавају", навео је Дачић.

Прецизирао је да ће се први конкретни закључци о Каравану безбедности саобраћаја, донети након што се у Новом Пазару заврши прва фаза пројекта, али се сада већ са сигурношћу може рећи да је организација оваквих догађаја веома значајна и неопходна.

Иначе, посетиоци Каравана безбедности саобраћаја из Крушевца и околних места, а посебно најмлађи, данас и сутра имају прилику да се друже са полицајцима и ватрогасцима, као и представницима Агенције за безбедност саобраћаја, Ауто-мото савеза Србије, Црвеног крста, Националне возачке

Посетиоци ће отићи богатији за нова искуства и знања која ће им помоћи да буду безбеднији у саобраћају.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије