Одржана тактичко-показна вежба Жандармерије "Липовица 2024“, присуствовао Дачић

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовао је тактичко-показној вежби Жандармерије "Липовица 2024“ и истакао да је ова елитна јединица један од најбитнијих фактора за заштиту наших националних и државних интереса.

"Жандармерија је једна од најважнијих јединица у Министарству унутрашњих послова, веома важна за безбедност наше земље, не само за заштиту јавног реда и мира, него и против свих могућих угрожавања нашег територијалног интегритета и суверенитета, али и један од најбитнијих фактора за заштиту националних и државних интереса“, рекао је министар Ивица Дачић.

Министар Дачић је поручио да је веома задовољан изведеном тактичко-показном вежбом "Липовица 2024“, оценивши да је квалитет припадника Жандармерије и њихов ниво оспособљености на највишем могућем степену.

"Оно што заиста морамо да радимо у наредном периоду, то је да сагледамо које су објективне потребе за опремањем ове јединице, за опремање у складу са најбољим могућим решењима. Осим тог вољног елемента и система обуке и високог квалитета коју сваки припадник Жандармерије има, немогуће је да она испуњава све своје задатке без најсавременије опреме, наоружања и свега осталог. Министарство унутрашњих послова и Дирекција полиције ће наставити са опремањем и усавршавањем ове јединице“, поручио је министар Дачић, додавши да је Жандармерија један од најзначајнијих фактора ослонца овога народа и том приликом честитао команданту Саши Косовићу и свим припадницима на веома високом степену обучености коју су показали на вежби.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије