Читај ми!

На летовање убудуће без фрижидера, сунцобрана и чамаца – у туристички аутобус са кофером до 23 килограма

После одлуке да се у туристичке аутобусе може само са кофером тежине до 23 килограма, директор Националне асоцијације туристичких организација Александар Сеничић каже да људи морају да схвате се не исељавају када крећу на десетодневни одмор.

Према речима Александра Сеничића, дешавало се да једна породица понесе и по више од пет кофера, за шта верује да није неопходно за један одмор од 10 дана.

"Када нема места у пртљажном делу, онда кажу – није важно, може и у кабину аутобуса, али то је небезбедно и противно закону о безбедности саобраћаја", каже Сеничић.

Директор Националне асоцијације туристичких организација напомиње да ће возачи убудуће морати ригидније да контролишу количину пртљага која се уноси у аутобус, и сматра да је један велики кофер по особи сасвим довољан.

"Дешавало се да се на летовање носи пуно хране, ручни фрижидари, сунцобрани, столице за плажу, па чак и чамци", каже Сеничић.

Туристичке агенције и возачи не контролишу садржај кофера, али путници морају да знају да цариници, на пример у Грчкој, могу да им одузму сву храну која није вакуумирана.

"Сваки аутобус, као и аутомобил, има одрђену носивост, а у повратку са летовања људи често носе велике количине маслиновог уља, па и воће и поврће", наводи Сеничић.

Директор Националне асоцијације туристичких организација упозорава путнике да на полазиштима туристичких аутобуса има пуно џепароша и апелује на њих да воде рачуна о документима и стварима.

Када је реч о туристичким аранжманима за предстојећу летњу сезону, Сеничић каже да су у просеку скупљи 15 одсто, када је реч о приватном смештају, а за хотелски смештај треба издвојити до 20 одсто више него прошле године.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије