Читај ми!

Беленцан: За само недељу дана 36.000 прекршаја прекорачења брзине

У акцији појачане контроле саобраћаја "Roadpol", за само седам дана откривено је 36.000 прекршаја прекорачења брзине, рекао је за РТС Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције. Посебно апелује на учеснике у саобраћају да прописно и безбедно прођу данас коридорима 10 и 11 када се очекују гужве након празника.

Током међународне акције "Roadpol" од 25. априла до 1. маја регистровано је 36.000 прекршаја прекорачења брзине, од којих је чак 70 посто било у насељима, истиче Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције. 

"У случају да дође до контакта између возила и пешака при брзини од 50 километара на час, у 40 одсто случајева пешак погине. А када говоримо о брзини која, неко ће рећи није велика, 60 километара на час пешак гине чак у 80 одсто случајева", упозорава Беленцан.

Додаје да је током четврте централне акције МУП-а која се завршава сутра, 686 возача затечено да управља под дејством алкохола, чак 51 под дејством психоактивних супстанци, а да је 145 возача задржано.

Посебно указује да је шездесет петоро деце било у возилима на непрописан начин и апелује на родитеље да о томе поведу рачуна.

Опрез на путевима након празника

У поподневним часовима се очекују саобаћајне гужве на путевима током повратка грађана својим кућама након првомајских и ускршњих празника.

"Акценат је пре свега да се прописно и безбедно прође коридорима 10 и 11, јер очекујемо да ће се грађани који су били ван града Београда, али и ван већих градова у Србији, почети враћати својим кућама. Ми ћемо предузети потребне мере на наплатним рампама, да им омогућимо заједно са 'Србија путевима' да безбедно прођу те рампе", истиче помоћник начелника Управе саобраћајне полиције.

Апелује да се води рачуна о саобраћеним прописима и поручује грађанима: "Водите рачуна о свом животу, репризе нема!"

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара