Читај ми!

Сав новац од чишћења станова Данијела и Љиљана поклањају за лечење деце и одраслих

Свако може на свој начин да допринесе да некоме буде боље - aко то жели. Тако су две Београђанке, које знају шта је мука, одлучиле да сав новац који зараде чистећи станове, преко организације Буди хуман, дају онима којима је најпотребнији.

Данијела и Љиљана су се упознале на једном хуманитарном базару. Од тада заједно повремено чисте куће, а новац поклањају за лечење деце и одраслих.

“Jа дам понуду за спремање стана и ако се пет породица јави на ту понуду и уплати износ, ја одем код свих пет и радим. Договарамо се у групи колико је сат да би знали колико хоће да уплате. Ако ја премашим тих сат времена, они ми онда доплате, а ја за то купим намирницу за неку породицу. Болесним људима не наплаћујем“, каже Данијела Грубетић.

Данијела и Љиљана сарађују већ пет година.

“Дуго смо држале базаре за болесну децу, некад родитељи те деце буду са нама, некад будемо саме, па онда расподелимо новац ком детету је највише потребно“, истиче Љиљана Станковић.

Последњу су сређивале кућу Радована Јовановића. Он болује од мултипле склерозе. Тешко се креће и брзо се умара. У кући може понешто да уради, а за остало му је ипак потребна помоћ. Помажу му бесплатно.

“Колико могу, мало оперем суђе и тако то, али прашину и паучину не могу да скинем. Међутим, Даца је ту увек, кад год је зовем, она дође у току дана или сутрадан. Данијела гледа да то уради гратис, да ми не наплати... Ја то не волим. Сваки посао је драгоцен и треба поштовати човека и платити му“, рекао је Радован Јовановић, фризер у пезији.

Данијела је од своје двадесете године у добротоворним организацијама.

“Кад ти неко тражи помоћ, како да га одбијеш? Ја не могу сама да помажем, јер сам и сама у лошој животној ситуацији, али бих се захвалила свим људима који помажу, па и ја преко њих помажем осталима да добију и храну, и одећу и намештај“, каже Данијела.

И сама зна како је немати и бити немоћан. У тренутку кад је била без посла, новац за дете које је имало пет операција заредом, био јој је преко потребан.

“Има јако пуно гладне деце, нажалост, која живе и без воде и без струје. Ја волим да помажем, волим да видим срећу и задовољство у људима“, додаје Данијела.

Уколико се одлучите да на овај начин помогнете онима којима је потребно лечење, прво уговорите цену чишћења по сату, а затим тај износ уплатите преко фондације Буди хуман.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару