Читај ми!

Саобраћајнa полиција за празнике на свим путним правцима, као и радари у пресретачима

Многима ће празнични дани бити прилика за одмор, али ће зато саобраћајна полиција имати пуне руке посла. Наиме, биће појачана контрола учесника у саобраћају, а обележава се и Недеља превенција повреда са циљем да се избегну најтеже и остале последице непридржавања саобраћајних прописа.

Присуством на друмовима широм Србије, саобраћајна полиција ће спровести акцију појачане контроле. Главни акценат је на откривању и санкционисању прекршаја прекорачења брзине за шта ће саобраћајци користити све техничке уређаје и капацитете.

“Ручне радаре, радаре у аутоматским видео-надзорима и радаре уграђене у возила без обележја полиције, такозване пресретаче. Напомињемо да ће у склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом европски Роудпол полиција, у среду, 1. маја, бити реализована и акција Спид маратон, која ће трајати свих 24 часа, и када ће акценат бити стављен на контролу прекорачења брзине кретања возила”, навео је Младен Стојановић, командир саобраћајне полиције из Пожеге.

Игор Филиповић, командир ужичке саобраћајне полиције, истиче да ће контролисати и све остале прекршаје који су најчешћи узрочници саобраћајних незгода.

"Овде првенствено мислим на прекршаје непрописног претицања, насилничке вожње и сваког другог понашања у саобраћају које може да доведе до тешких саобраћајних незгода”, навео је Филиповић.

Испланирати путовање без стреса и нервозе

Контрола ће утицати да се саобраћај одвија успореније. Због тога је препорука возачима да праве повремене предахе и испланирају путовање без стреса и нервозе.

“Најбоља превенција на спречавању настанка саобраћајних незгода и последица у њима је – прилагодити брзину стању и условима пута, користити сигурносне појасеве, не користити мобилни телефон и остале уређаје током управљања и наравно користити сигурносни појас на задњем седишту и седишта за превоз деце”, истакао је Младен Стојановић, командир СПИ Пожега.

Контрола на свим путним правцима

Филиповић истиче да су присутни на свим путним правцима и да се труде да тај број смање колико је то у њиховој могућности.

"Али ја бих ову прилику искористио да апелујем на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, да се одговорно понашају у саобраћају и са таквим понашањем да сачувају своје животе и животе својих најмилијих”, поручио је Филиповић.

Одговорним понашањем свакако ће избећи и новчане казне, казнене поене, али пре свега ће упркос појачаној контроли саобраћајне полиције безбедније уживати у одмору током празника.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара