Читај ми!

Звездарски средњошколци удружени у хуманости - продајни базар и турнири за Ђорђево лечење

Kолико је тужно, толико је и за понос што је све више деце која прикупљају новац за лечење другара. Средњошколци две звездарске школе скупљају помоћ за лечење бившег ученика Геодетске школе.

Чини се да ништа тако брзо и лако не окупља људе као жеља да се некоме помогне. Овога пута помоћ је потребна Ђорђу Милојевићу, момку који има 20 година и који се у јануару прошле године тешко разболео.

"Ђорђе Милојевић је био ђак наше школе. Он и његов брат близанац су били у одељењу IV-3. Ђоле је увек био драг дечак који није направио никакав проблем, јако је био вољен међу другарима, јер је благе нарави. Једна добрица. Оно што је јако значајно и било обећавајуће је та емпатија коју је његова болест изазвала јер су се великом брзином удружили сви његови другари из одељења које је похађао. Они су се сви вратили код нас у школу и организовали низ акција", рекла је Ружица Петровић Гашевић, психолог Геодетске техничке школе.

Након низа прегледа лекари су установили да Ђорђе болује од малигног саркома илијачне кости. Након хемиотерапије Ђорђу ће бити одређен датум операције.

Новац се прикупља за лекаре који ће из Италије доћи у Београд да га оперишу. Зато су матуранти Геодетске школе продавали лимунаду, колаче које су правиле маме и баке, донирали накит и привеске.

Врло брзо прикључили су им се и другари из школе прекопута. Ђаци Шесте гимназије организовали су турнир у коцкицама који ће се одржати сутра у 12 часова.

"Ученици, када имамо на часу физичког слободне активности, они стално желе да играју коцкице и онда ми је пало на памет, зашто ја те коцкице не бих организовала. Сингл имамо за девојчице и дечка, дубл искључиво за дечаке. Триста динара је учешће за сингл, а дубл је 500 динара по екипи", рекла је Сара Босиљчић, професорка физичког васпитања у Шестој београдској гимназији.

Додала је да је презадовољна одзивом и да се више од 150 ученика пријавило за турнир, као и да планира да такмичење постане традиција и да следеће године позове и друге школе да учествују.

Ученици Шесте београдске гимназије наводе да се радују турниру и да им је драго што постоји свест о томе да треба помоћи Ђорђу и да ће се продавати и лопте са потписом Јанка Типсаревића које ће продавати у хуманитарне сврхе.

До сада је прикупљено више него што је потребно новца за операцију. Али ђаци, наставници и другари и даље организују турнире и акције за постоперативне трошкове који нису мали. Ако остане новца, биће преусмерен онима којима је помоћ за лечење неопходна.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се