Читај ми!

Анђели "Рибникара" - посвета на сајту школе у сећање на страдалу децу и чувара

У сусрет првој годишњици масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар", та школа објавила је на свом сајту “Ин мемориам“ посвећен настрадалим ученицима и раднику обезбеђења, који су убијени 3. маја прошле године.

У посвети ученицима и чувару Основне школе "Владислав Рибникар", настрадалим у масовној пуцњави 3. маја прошле године, наводи се:

“Када су први пут дошли у Рибникар, као прваци, били су радознали и поносни што крећу у школу. Тада смо им обећали да ћемо их учити и научити. Обећали смо да ћемо их из Рибникара испратити као тинејџере, сигурне, слободне и спремне за оно што их у наставку живота чека. Обећали смо да ћемо их чувати. И јесмо их учили. И јесмо их чували. Нисмо их сачували. Опростите нам што нисмо успели да испунимо дато обећање..."

“И како сада? Како без њих? Како са нама рањенима? Како са децом која су доживела страхоту коју ни једно људско биће не би смело да искуси? Не знамо. Нису нас учили. Нико од нас за ово није обучен. Једино што знамо је да морамо. Због наше деце. Због наших Рибникараца и свих других. Колико год били тужни и љути, због њих морамо пронаћи доброту и љубав у својим срцима. Јер љубав и доброта морају бити њихов споменик", наводи се на сајту школе.

"Мржња их је убила, а љубав и само љубав може да их спасе, да нас спасе! Наши, Мара Анђелковић, Бојана Асовић, Ангелина Аћимовић, Ана Божовић, Адриана Дукић, Ема Кобиљски, Катарина Мартиновић, Софија Негић, Андрија Чикић и Драган Влаховић трајно су обележје наше школе због онога што су били и онога што би постали да нису у свом узлету прерано заустављени. Нека им је вечна слава!", поручује школа у посвети страдалима.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара