Читај ми!

Шапић: Од данас пријављивање за 20.000 динара и за бесплатне картице за базен

Пријављивање за 20.000 динара које ће добити све београдске породице, по детету које похађа основну и средњу школу, као и пријава за картице за бесплатан улазак на градске базене током летње сезоне почиње данас како је и најавио председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

У свим основним и средњим школама у Београду од данас ће моћи да се поднесе пријава за 20.000 динара и пријављивање ће трајати до краја лета, а све информације ће грађани моћи тамо да добију. 

Принцип ће бити исти или сличан, као када су се пријављивали за помоћ коју је држава давала, односно потребно је дати податке и бројеве рачуна на које ће новац током септембра бити уплаћен, наводи се у саопштењу Беоинфа

Летња сезона на градским базенима почиње средином јуна и трајаће читаво лето.  

Прошле године је у том периоду више од 120 хиљада Београђана користило картицу за бесплатно коришћење базена, а вредност картице је око 39.000 динара, односно толико су укупне цене карата уколико се базен користи без бесплатне картице. 

"Ова одлука је део социјалних мера, које су најављене пре две године. Ова новчана помоћ износи више од  тридесет милиона евра, на све оно што је до сада обезбеђено. Верујем да, без обзира ко буде водио Град Београд, убудуће неће одустати од ове септембарске градске помоћи, јер је она изузетно важна. Одговорно тврдим да је ова градска власт донела најважније социјалне мере у последњих десетак година, за шта су средства обезбеђена из градског буџета", рекао је Шапић. 

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије