Читај ми!

Тренутак када је авио-бомба из Ниша уништена у каменолому у Гаџином Хану

Са градилишта у насељу Стеван Синђелић у Нишу уклоњена је авио-бомба заостала из НАТО бомбардовања. Бомба је потом пребачена на сигурну локацију у Гаџином Хану где је успешно уништена, саопштено је из МУП-а. Евакуисани грађани могу да се врате у своје домове.

У каменолому у Гаџином Хану безбедно је уништена авио-бомба заостала из НАТО бомбардовања, а која је претходно уклоњена са градилишта у Нишу, саопштио је МУП.

Реч је о авио-бомби МК 84, тежине око 1.000 килограма са експлозивним пуњењем од 430 килограма.

Бомба је претходно уклоњена са градилишта у насељу Стеван Синђелић у Нишу, а евакуисани грађани из овог насеља могу да се врате у своје домове, рекао је в. д. помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић.

Чаушић је објаснио да је авио-бомба уз полицијску, противпожарну и медицинску пратњу, са три полицијска возила, два возила Тима за уништавање ЕОР, једним ватрогасним возилом и возилом Хитне помоћи, у 9.25 часова измештена са територије града Ниша, саопштио је МУП.

 

Чаушић је захвалио и свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су учествовали у овој ефикасној акцији, али и свим градским службама и Градском штабу за ванредне ситуације града Ниша.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије