Почео упис деце у београдске вртиће, више од 14.000 слободних места

Упис деце у београдске вртиће преко портала е-Управа почео је данас и трајаће до 17. маја. У овом тренутку на располагању је нешто више од 14.000 слободних места, рекла је за РТС, Александра Чамагић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту. Коначна ранг листа се очекује почетком јула.

Родитељи који због посла не могу да се уклопе у радно време предшколских установа и предају документа, то ће моћи у неколико корака.

На порталу е-Управа, покретањем услуге е-вртић, попуниће образац, а доношење извода из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту и о запослењу није потребно, јер се подацима приступа аутоматски.

Александра Чамагић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту, рекла је за РТС, да је упис у вртиће отворен током целе године и да у овом тренутку има нешто више од 14.000 слободних места.

"Ово само јесте један тренутак када се прави пресек обзиром да радна година траје до 31. августа и да сада већ видимо колико ћемо у том моменту имати, имати нових места“, каже Чамагићева.

Најавила је отварање нових вртића у наредним месецима.

"У најскоријем периоду ћемо отворити један велики вртић у Обреновцу, очекује нас отварање новог вртића у Младеновцу, тако да повећавамо стално бројке“, рекла је Чамагићева.

Упис деце у београдске вртиће трајаће до 17. маја, а до половине јуна очекују се прелиминарни спискови.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара