Читај ми!

ТАГ уређаји од 1. јуна у пословницама "Телекома" у Србији, Аустрији, Швајцарској и Немачкој

Од 1. јуна ТАГ уређаји за електронску наплату путарине моћи ће да се купе у пословницама Телекома Србија у нашој земљи, али и у Аустрији, Швајцарској и Немачкој, утврђено је уговором који су потписали "Путеви Србије" и "Телеком Србија". Директор "Телекома" Владимир Лучић рекао је за РТС да ће у пословницама корисницима бити омогућено и да повежу ТАГ уређаје са својим платним картицама, а то ће моћи да учине и путем веб-портала који ће бити отворен.

Уговори о интеграцији система за електронску наплату путарине већ су потписани између Србије, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, а до јуна се очекују и споразуми са Црном Гором, Хрватском и Грчком.

Отишло се и корак даље – потписан је уговор "Путева Србије" и "Телекома Србија" о продаји ТАГ уређаја у свим пословницама "Телекома" у Србији, али и у Аустрији, Швајцарској и Немачкој од 1. јуна.

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић рекао је за РТС да ће се у пословницама продавати нова врста ТАГ уређаја који је повезан са платном картицом.

"Ми, осим што продајемо ТАГ, фактички помогнемо кориснику да се кроз ту апликацију повеже са платном картицом. С обзиром на то да ће Путеви Србије да успеју да се договoре са Хрватском, колико ја видим, надам се и са Грчком ту аутоматску наплату, онда корисник из дијаспоре који код нас узме ТАГ моћи ће без проблема да путује кроз све ове земље врло једноставно, аутоматски му се скида са платне картице, иако нема новца на ТАГ-у", рекао је Лучић.

Тренутно се користи око 800.000 ТАГ уређаја, али, како је навео Лучић, већина њих су припејд ТАГ-ови, док је нови тип уређаја једноставнији за употребу, пошто нема потребе за уплатом, већ се новац повлачи са платне картице.

"Регистрација иде преко веб-портала, али у свакој пословници ћемо омогућити корисницима да прођу једноставно кроз процедуру. Теоретски, могу и корисници кад купе ТАГ кроз портал да повежу платну картицу са ТАГ-ом, али то све могу да ураде у нашим пословницама", објаснио је Лучић.

"Ситуација на КиМ мирна, очекујем да МТС добије лиценцу после избора"

Говорећи о ситуацији са 30.000 корисника МТС-а на Косову и Метохији, Владимир Лучић је рекао да је ситуација тренутно мирна, али да је још од августа, када су власти у Приштини покушале да искључе ту мрежу, потпуно јасно да им МТС смета.

Истакао је да приштинске власти већ 12 година избегавају да дају трећу лиценцу за мобилну телефонију и оценио да би МТС са том лиценцом врло брзо "прегазио друга два оператера".

"Чак и без наше конкуренције, видите да сад имате штрајк у највећем телекомуникационом оператеру из Приштине, људи не примају плату, блокиран им је рачун више од месец дана. Тако да је тај страх од нас као телекомуникационог оператера двоструки. Један је да је потпуно јасно да смо ми основа нормалног, породичног живота Срба тамо. Они покушавају Србе да протерају, то је јасно откада је Курти дошао на власт", истакао је Лучић.

Додао је да је потпуно сигуран да ће МТС добити лиценцу након избора на Косову и Метохији и да ће постати главни оператор који неће користити само српско, већ и албанско становништво.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара