Читај ми!

Државни званичници честитали Ускрс

Честитке верницима и свештенству који сутра славе Ускрс упутили су највиши државни званичници Србије.

Министар спољних послова Ивица Дачић истиче у честитки верницима и надбискупу београдском Ладиславу Немету, да је величина празника Ускрса, разлог да следимо његове поруке као путоказ који ће нашу људску заједницу учинити местом мира љубави и поштовања

"Све што Ускрс симболизује и чему нас учи потребно је данас целом човечанству да заустави мржњу, ратове и поделе. Ускрс је дан када славимо највише вредности хуманости, љубав, мир и толеранцију и изнад свега – победу живота над смрти", рекао је Дачић.

Министарка културе Маја Гојковић је свим верницима пожелела да ускршње дане проведу у здрављу, спокоју и благостању.

"Нека најрадоснији празник буде надахнуће за оснаживање хришћанских врлина и  заједништво како бисмо све изазове превазишли у миру, слози и међусобном поштовању. Срећан Ускрс!", наводи се у честитки.

Министар одбране Милош Вучевић упутио је честитку надбискупу Немету и припадницима тог Министарства и Војске Србије који славе Ускрс.

"Желим да предстојећи празник донесе мир, срећу, добро здравље и да у наша срца унесе ново светло које ће преовладати све сукобе и поделе у свету. Нека ускршња тајна спасења светли надом и испуњава све нас миром у свим тренуцима живота", поручује Вучевић.

Mинистар финансија Синиша Мали истиче у честитки да нас вера оплемењује и даје снагу да, "у овим тешким временима, не скренемо са правог пута већ да истрајемо на путу заједништва и међусобног поштовања градећи бољу будућност за све грађане".

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић изразио је жељу да порука највећег празника буде врело напретка, "очувања мира и даљег јачања истинских вредности Еванђеља љубави и толеранције, тог огромног блага наше државе".

"Предстојећи празници су дани мира и слоге, среће и љубави, а обележавајући Ускрс негујемо највише људске вредности, међусобно поштовање, разумевање и уважавање различитости", истиче Заштитник грађана Зоран Пашалић.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије