Читај ми!

Преминуо ђак повређен у школи 18. марта, Министарство упознато

У београдској Средњој занатској школи 18. марта дошло је до несреће након које је један ученик подлегао задобијеним повредама, потврђено је Танјугу у Министарству просвете.

"Министарство просвете упознато је са несрећом која се догодила у Средњој занатској школи, приликом које је један ученик задобио тешке повреде главе и неколико дана касније преминуо", речено је у Министарству које тим поводом породици настрадалог ученика изражава најискреније саучешће.

Из Министарства додају да прате поступање школе и пружају јој подршку.

О несрећи која се догодила, школа је истог дана обавестила полицију и Министарство просвете и предузела све радње у складу са прописима који регулишу поступање установа у кризним ситуацијама, а које се односе на информисање надлежних институција, родитеља и подршку ученицима, родитељима и запосленима ради превазилажења ситуације.

Како су пренели медији, директорка школе у којој се образују ђаци са сметњама у развоју и учењу Весна Леонтијевић рекла је да је до несеће дошло стицајем несрећних околности. Туче није било, сплетом несрећних околности услед физичког контакта један од ученика је пао, задобио тешке повреде главе и умро.

Директорка је додала да је школа одмах реаговала, указала прву помоћ ученику и позвала Хитну помоћ која је брзо дошла и превезла ученика у Ургентни центар који је четири дана касније преминуо.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво