Читај ми!

Деветочлана породица из села код Косовске Каменице остала без куће

Кућа породице Стојановић у селу Босце код Косовске Каменице изгорела је протекле ноћи, тако да деветоро чланова, отац Зоран и осморо деце, више немају сигуран кров над главом.

Зоран Стојановић рекао је за РТС да је кућа од 70 квадрата већим делом уништена у пожару који је избио највероватније због квара на струјним инсталацијама.

Протеклу ноћ су преспавали код рођака, као што ће и предстојећу, док им не буде пронађено трајније решење. У помоћ су пришли представници Српске православне цркве и локалне власти у Косовској Каменици и Грачаници.

Помоћ је Стојановићима неопходна, јер, како Зоран наводи, од месечних примања има социјалну помоћ од 40.000 динара и додатак за оболелу ћерку. Школује шесторо деце, а најстарија ћерка чека запослење.

Управница хуманитарне организације "Мајка девет Југовића“ Светлана Стевић посетила је данас породицу Стојановић и на основу затеченог стања каже да је кућа толико изгорела да није за обнову.

"Однели смо храну, нешто од гардеробе и постељине. Сутра ћемо да однесемо кревете и шпорет, као и гардеробу за децу и да видимо шта ћемо даље. Породица ће бити обезбеђена што је могуће пре“, казала је Стевићева из организације при Епархији рашко-призренској.

На порталу ове хуманитарне организације објављено је да се Зоран све ово време трудио да обезбеди за своју децу макар најосновније и у томе је имао широкогруду помоћ добрих људи и дародаваца.

"Пре само пет година, кућа је у потпуности реновирана и опремљена новим намештајем и баш тај кров је, у ноћи између 19. и 20. марта, изгорео. Остајемо потпуно неми пред новом невољом с којом се Стојановићи суочавају. Ово је заиста једна велика трагедија, али упркос свему има добрих људи чија срца дубоко саосећају са новом бригом Стојановића, који знају шта су патња и бол, и који неће остати равнодушни према њиховом страдању“, објавила је хуманитарна организација "Мајка девет Југовића“.

Стојановићима је тешко и због деветогодишње девојчице која је болесна и нема контакт са спољним светом, те јој треба посебна храна, свакодневно пелене и друго.

Светлана Стевић је казала да људи добре воље могу да се укључе у пружање помоћи преко Епархије рашко-призренске, чији представници редовно обилазе и воде рачуна о овој деветочланој српској породици у Косовском Поморављу.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару