Читај ми!

Конституисана Радна група за успостављање Меморијалног центра у Рибникару

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" одржали су данас конститутивну седницу, којом је председавао помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић, који је и председник тог тела.

На састанку у Министарству просвете, за заменика председника Радне групе изабран је Огњен Божовић, адвокат из Београда, а дискутовано је и о Пословнику о раду, који ће бити усвојен до петка и којим ће бити дефинисане активности које ће се у наредном периоду спроводити.

Истакнуто је да је задатак Радне групе да усмерава и усклађује активности на успостављању Меморијалног центра и да у односу на потребе породица жртава злочина и шире заједнице, а на основу претходних консултација и добијених информација, предложи конкретне мере које би требало предузети поводом успостављања Меморијалног центра и осмишљавања комеморација и програмских садржаја.

Састанку Радне групе присуствовали су и чланови Мултидисциплинарног тима, који су стучњаци из различитих области, а који ће спровести опсежне консултације с циљем припреме препорука и предлога конкретних мера ради успостављања Меморијалног центра, формулисања услова међународног идејног архитетонског конкурса за Меморијални центар и избор најбољег решења.

На састанку Радне групе разговарано је о предузетим и планираним активностима, као и о предлозима за осмишљавање комеморације и програмских садржаја за обележавање годишњице помена.

Такође, Радна група је у обавези да ове препоруке и мере имплементира и спроведе кроз своје ресоре, као и да исте предложи Влади Србије на усвајање.

Чланови Радне групе су представници министарства надлежних за просвету, културу и јавна улагања, Града Београда и Градске општине Врачар, вршилац дужности директора Огледне основне школе "Владислав Рибникар", два представника породица убијених, као и представници огранизације Вицтим Суппорт Еуропе, Виктимолошког друштва и Института за педагошка истраживања.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво