Читај ми!

Патријарх Порфирије разговарао у Москви са патријархом Кирилом

Патријарх српски Порфирије састао се данас у Москви са патријархом московским и све Русије Кирилом.

Порфирије је у Москву допутовао са члановима свештене пратње поводом молитвеног испраћаја и погреба епископа моравичког Антонија, викара патријарха српског и старешине Подворја Српске православне цркве у Москви, који је преминуо 11. марта у престоници Русије.

Патријарх Порфирије је захвалио патријарху Кирилу на љубави и пажњи коју је лично показивао према блаженоуснулом владици Антонију, а посебно на подршци и помоћи које су му пружали током његовог лечења, саопштила је Српска православна црква.

"У разговору је истакнуто обострано задовољство братском сарадњом две Цркве и два једноверна народа. Посебна пажња посвећена је изазовима са којима се суочава Православна Црква", наводи се у саопштењу.

Српска православна црква раније је саопштила је да ће опело епископу Антонију сутра служити патријарх Порфирије и патријарх Кирил у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви.

Након тога је предвиђен погреб у порти храма Светих апостола Петра и Павла Подворја Српске Цркве у Москви, "где је ревносно службовао Богу и међубратској љубави пуних осамнаест година".

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара