Читај ми!

Станисављевић: Две цистерне код Руме враћене на пругу, у среду и преостале

Ненад Станисављевић из "Инфраструктура железнице Србије" каже за РТС, поводом јучерашњег исклизнућа вагона код Руме, да су две цистерне враћене на пругу, а да је враћање треће и четврте предвиђено за сутра. Станисављевић најављује да ће "Инфраструктура железнице Србије" увести мерне станице, да би и та компанија контролисала исправност возова.

Четири вагона-цистерне са фосфорном киселином исклизнула су јуче из шина у Руми. Ненад Станисављевић из "Инфраструктура железнице Србије" рекао је у Београдској хроници да је истрага у току и да се спроводе сва испитивања, мерања и истраживања како би се утврдило шта је узрок.

Истиче да су две цистерне већ враћене на пругу, а да је враћање треће и четврте предвиђено за сутра.

Неопходно је да се најпре из треће цистерне источи фосфорна киселина, додаје Станисављевић.

Иако се у јавности, када је реч о железничким незгодама, најчешће сматра да је узрок лоша инфраструктура, Станисављевић напомиње да то може да буде и људски фактор, могу да буду и цистерне које су у саобраћају, може да буде и воз.

"Уводимо мерне станице“

Што се тиче посебних прописа који регулишу превоз опасних материја, и да ли се нешто променило после 19. фебруара када се догодио сличан случај, Станисављевић најављује да ће "Инфраструктура железнице Србије" увести мерне станице.

“Ми ћемо преузети на неки начин одговорност да и ми исконтролишемо све те возове, што до сад није била наша обавеза, радимо на томе да и формално-правно то утемељимо, и да обезбедимо те мерне станице како би и ми проверавали исправност тих возова, посебно када је реч о теретном железничком саобраћају", објашњава Станисављевић.

петак, 14. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије