Ђукић Дејановићева са директорима школа о превенцији насиља у Пријепољу

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић састала се у Пријепољу са директорима основних и средњих школа и предшколске установе, са којима је разговарала о превенцији насиља, функционисању установа и организацији образовно-васпитног рада.

Министарка је поручила да је важно да се чује њихово мишљење о свим важним темама.

"На истој смо страни. Ми смо тим и наш заједнички циљ и сврха нашег деловања је добробит деце и ученика", рекла је Ђукић Дејановићева, преноси Министарство просвете.

Подсетила да је Министарство просвете, када је реч о области заштите од насиља, паралелно радило на унапређивању законске и подзаконске регулативе у области заштите од насиља и јачању васпитне улоге установа, кроз развијање и реализацију превентивних програма.

Министарка је додала да се у оквиру реализације активности Радне групе за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије, Министарство просвете, Институт за ментално здравље и Завод за унапређивање образовања и васпитања организују обуку просветних саветника "Унапређивање компетенција запослених у систему образовања у области заштите менталног здравља младих". 

"Ово је обука којом се јачају сопствени капацитети, али и капацитети школа. Тим програмом саветници ће наставити да обучавају запослене у школама како би благовремено препознали и реаговали на одређену ситуацију", истакла је Ђукић Дејановићева.

Поручила је да ће бити настављена досадашња добра сарадња и започети пројекти и програми у образовању.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво