Панчево, такмичењем до бољег познавања саобраћајних прописа

У току прошле године у Панчеву се десило више од 800 саобраћајних незгода, а 19 особа је погинуло. Ови подаци понављају се сваке године и један су од разлога што Савез возача и ауто-механичара Панчева саветује да се знање прописа редовно обнавља. Зато два пута годишње организују такмичења, зими теоријско, а лети на полигону.

На панчевачким улицама сваке године је све више аутомобила. Знање које возачи понесу из ауто-школа се временом осипа, па га је неопходно обнављати.

У јануару, кад се обележава Дан возача, Савез возача и ауто-механичара организује такмичење, а најчешће буде око 20 до 30 учесника.

"Зато што је саобраћај сложена ситуација мора да се подсете. На пример, ко вози 40 година није исти био саобраћај тада и данас. Ради превентиве је важно", рекао је Бора Пејић, секретар Савеза возача и ауто-механичара Панчева.

Пракса показује да се више заборавља теорија, а важно је пратити и промену прописа. Мењају се правила око брзине, казни, радног времена за професионалце и много тога другог.

"По мом мишљењу, нон-стоп би требало радити на едукацији. И возачи и сви остали учесници у саобраћају. Само тако се можемо уклопити у савремено доба, где се много аутомобила појављује", навео је Стојан Тегелтија, председник Савеза возача и ауто-механичара Панчева.

Професионални возачи имају више искуства и обавезу да се сваке године изнова тестирају.

"Између професионалних и возача аматера има разлике, зато што су по новом закону они дужни да сваке године иду на дообуку, допуну знања, да би обновили своју ЦПЦ картицу", истакао је Марко Бирчанин, професионални возач.

Савез возача у Панчеву постоји више од 70 година, а њихова улога је да едукује све заинтересоване и ради на превентиви.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара