Протест у Врању против акушерског насиља

У Врању се одржава протест против акушерског насиља. Грађани Врања окупили су се испред зграде Градске управе у 5 до 12 и шетали главном улицом до улаза у Здравствени центар.

Повод је недавни случај који је пријавила полицији породиља из Врања. Она је пријавила двоје гинеколога Здравственог центра у Врању због лошег третмана на порођају.

Случај води Основно јавно тужилаштво у Врању, а из Здравственог центра је саопштено да је покренут поступак спровођења унутрашње провере квалитета рада у Служби за гинекологију и акушерство Опште болнице Врање.

Шетњом грађани желе да дају подршку свим женама које су доживеле ту врсту насиља, да поруче да не треба да ћуте, као и да акушерско насиље треба да се заустави. Кажу и да поздрављају и подржавају све оне који савесно раде свој посао.

Носили су транспаренте са натписима: "Све на свету родила је мајка", "Реновирајте докторску етику", "Да болнице не буду кланице".

Испред улаза у болницу грађанке су предале директорки Опште болнице др Наташи Стоиљковић и директорки Дома здравља др Милици Јазиковић иницијативу да женама омогуће присуство пратиоца на порођају.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара