Налепнице "Бахато паркирам" на Новом Београду - станари одлучни да стану на пут непрописном паркирању

Станари из новобеоградског Блока 44 решили су да стану на пут непрописном паркирању својих комшија. Будући да комуналне службе не излазе на терен у време када се аутомобили због недовољног броја паркинг места непрописно паркирају, сами су кренули да лепе налепнице "бахато паркирам", попут оних које су раније појавиле на возилима у Булевару краља Александра.

Иако постоји знак да је забрањен пролаз аутомобилима, поједине возаче на Новом Београду то не спречава да се свакодневно паркирају на стазама за пешаке, зеленим површинама, испред улаза у зграду у Блоку 44.

“У принципу имамо четири различите слике – једно је током радног времена када је паркинг прилично чист, а они користе прилику да се паркирају што ближе свом улазу. Друга слика, потпуно другачија, је увече када се сви врате с посла и када су паркинзи оптерећени, ова места (пешачки пролаз) овде су прилично попуњена аутомобилима“, каже Синиша Џиновић из Блока 44.

Станари Нехруове улице су се досетили и већ 10 дана лепе налепнице – “Бахато паркирам“, свима који се паркирају тамо где није дозвољено.

“До сад се нико није директно сусрео са возачем ком је залепио налепницу, тако да немамо неких таквих реакција. Надамо се да ћемо некако да скренемо пажњу тим људима да они праве проблем и да нама то смета и да ће можда почети да размишљају на другачији начин“, рекао је Синиша.

Угрожена безбедност деце

Између зграда је игралиште, па аутомобили угрожавају безбедност деце, тврде станари.

"Та деца не очекују аутомобил на овом месту. То се дешава усред дана, дешава се увече некад лети када се деца играју до касно, аутомобили пролазе. Нарочито су опасне ове доставне службе, не обраћају пажњу на брзину којом возе“, указује Бранка Симић из овог новобеоградског блока.

Синиша истиче да зову комуналну службу због непрописног паркирања, али да они не долазе током вечери и ноћи.

“С почетком радног времена, у ствари с одласком на посао, тај ауто се помери, они не излазе током вечери и ноћи, него тек ујутру“, рекао је Синиша.

Издата 3.022 прекршајна налога за овај део града

Из Секретаријата за инспекцију, надзор и комуникацију су нам рекли да су током прошле године у улицама које ограничавају блок 44 – Јурија Гагарина, Гандијева и Нехруова, издата 3.022 прекршајна налога за непрописно паркирање и да је уклоњено 86 возила.

У Нехруовој улици 622 возача добила су прекршајни налог, а 11 возила је уклоњено.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару