Вучевић: Дубоко верујем у укидање суспензије обавезног служења војног рока

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да дубоко верује у укидање суспензије обавезног служења војног рока. Вучевић је на обележавању Дана војног спорта истакао да ће ако се поново уведе војни рок један део обуке бити у вези са спортом, као и да ће му бити неопходна помоћ представнике друштвених и спортских институција Србије, јер је како је рекао, војска без спорта незамислива.

"Није само питање наших индивидуалних успеха који су врло битни и није само питање броја медаља и постигнутих резултата, али и то је битно. Овде ви стварате и својеврстан вид социјализације, јачање витешког, колективног, тимског духа, спортски речено - промоцију и Министарства одбране и Војске Србије, промоцију правих вредности, добрих и успешних људи", рекао је министар одбране.

Вучевић је нагласио да су Универзитет одбране и Војна академија расадник оних који треба даље да воде и чувају државу и да треба пронаћи организациона решења како да се боље уклопи спорт на нивоу који заслужује у касарнама, гарнизонима и јединицама.

Министар Вучевић се осврнуо и на наше претке који су остварили велике резултате, оставили нам озбиљан легат и обавезали нас.

"Није питање само да достигнете њихове успехе, него је питање да будете још бољи да бисте оставили и боље наслеђе генерацијама које долазе, јер смо пре свега према њима одговорни, према онима који ће доћи после нас и верујем, надам се, живим за то, бити бољи од нас у свему па и у војном спорту", рекао је Вучевић који је данас уручио је признања најуспешнијим спортистима и спортској екипи Министарства одбране и Војске Србије у 2023. години.

Обележавању Дана војног спорта присуствовао је и шеф Делегације Србије при Међународном савету за војне спортове потпуковник Негован Иванковић који је истакао да се по први пут у нашој историји обележава Дан војног спорта који је установљен као сећање на славну војничку историју прожету спортом.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије