Читај ми!

Вучевић у Копненој зони безбедности, Мојсиловић у гарнизону Крагујевац

Министар одбране Милош Вучевић, обишао је на Божић припаднике Војске Србије у бази "Медевце“ у Копненој зони безбедности. Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић обишао је у гарнизону Крагујевац, припаднике ракетне батерије која је у сталном борбеном дежурству за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.

Честитајући најрадоснији хришћански празник припадницима Војске Србије, Милош Вучевић је истакао да они, без обзира који је дан или датум, извршавају своје задатке, чувају територију Србије и старају се о безбедности свих грађана наше земље, саопштило је Министарство одбране.

"Веома сам привилегован и почаствован што заједно са генералима, командантима и официрима могу божићно јутро да проведем са припадницима Треће бригаде у бази `Медевце`, у Јабланичком округу, у Копненој зони безбедности, близу нашег распетог и светог Косова и Метохије и да у име свих грађана Србије честитам Божић и Нову годину припадницима Војске Србије и захвалим на свему што су радили и што раде за своју отаџбину", рекао је министар.

Командир базе "Медевце“ капетан Милан Смиљковић информисао је Вучевића о задацима у одсеку одговорности и организацијом живота и рада у тој бази.

У разговору са припадницима Војске Србије, министар се уверио да задатке на обезбеђењу административне линије и контроли Копнене зоне безбедности извршавају одговорно и професионално, гарантујући сигурност свим грађанима Србије.

Говорећи о војном позиву, нагласио је да то није обичан позив нити обичан посао.

"То је нешто више, то је нешто што вас води кроз цео живот и што, сигуран сам, сви грађани Србије поштују, цене и вреднују. Нека живи Војска Србије, нека живи наша Србија", поручио је Вучевић.

Мојсиловић у гарнизону Крагујевац

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић обишао је данас, у гарнизону Крагујевац, припаднике ракетне батерије која је у сталном борбеном дежурству за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.

У пратњи команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у чијем је саставу ова јединица, сагледао је реализацију тежишних задатака и стање у ракетној батерији, и присуствовао приказу рада борбених смена приликом превођења снага у виши степен приправности, саопштено је из Министарства одбране.

Мојсиловић се том приликом уверио да је дежурна јединица спремна и технички оспособљена и да су њени припадници високо обучени и мотивисани за реализацију важног задатка, који траје 365 дана у години, 24 часа дневно.

У разговору са припадницима јединице, Мојсиловић им је одао признање на посвећеном и професионалном односу према свим додељеним задацима и свим припадницима Војске Србије православне вероисповести честитао божићне празнике, уз жељу да их прати добро здравље, лична, породична и војничка срећа.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелници Управе за логистику (Ј-4) и Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и бригадни генерал Саво Иришкић, као и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару