Читај ми!

Oкупљање родитеља и грађана испред школе "Владислав Рибникар"

Део родитеља деце из Основне школе "Владислав Рибникар" и грађани, поново су се окупили испред школе, запалили свеће и положили цвеће, и одали почаст деци која су страдала трећег маја. Родитељи префарбали натпис "школа" на асфалту испред улаза.

На улазу у школу запалили су свеће и положили цвеће, и одали почаст деци која су страдала трећег маја. Како су навели – траже правду за жртве мајских трагедија и већу безбедност деце у свим школама.

Родитељи деце из Основне школе “Владислав Рибникар” префарбали су натпис "школа" на асфалту испред улаза у ту школу.

Они су просули црвену и сиву фарбу по натпису, а затим је четкама и ваљцима премазали преко. Претходно је неколицина родитеља покушала бушилицом и брусилицом да физички уклони натпис, али није успела.

Један од захтева окупљених родитеља је да простор у којем су ђаци убијени постане меморијални центар.

Родитељи и грађани окупили су се у 8.40 сати испред улаза у школу како би одали почаст убијеним ђацима и чувару у злочину који се догодио 3. маја. Позив грађанима да се окупе последње среде у години испред школе упућен је јер се и масовно убиство догодио у среду.

Директорка "Рибникара" поднела оставку, нови в.д. директора Љубомир Пјевовић

Вршилац дужности директора Основне школе "Владислав Рибникар" Олга Митровић поднела је оставку, а на место вршиоца дужности те школе постављен је Љубомир Пјевовић, потврдила је у уторак министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Митровићева је оставку поднела из личних разлога, рекла је министарка, и додала да је нови в.д. Пјевовић дипломирани музичар и да је предавао у две школе.

После трагедије која се у "Ринбикару" догодила у мају ове године, смењена је тадашња директорка школе Снежана Кнежевић, а на место в. д. директорке постављена је учитељица Анђела Петровић, која је радила у Основној школи "Данило Киш" на Вождовцу.

Петровић је пре истека мандата вршиоца дужности, након три месеца на том месту поднела оставку.

уторак, 17. септембар 2024.
22° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи