Читај ми!

Кампања "16 дана активизма против насиља над женама" - сагледавање проблема са више аспеката једини начин за решавање

Трећу годину. Криминалистичко-полицијски универзитет учествује у кампањи "16 дана активизма против насиља над женама". У кампањи учествује и Aмбасада Сједињених Америчких Држава.

За 16 дана трајања кампање oдржавају се предавања, радионице и обуке у вези са родно заснованим насиљем и насиљем у породици.

Током претходне године, више од 200 студената различитих факултета учествовало је у радионицама, док је више од 500 полицајаца прошло различите обуке. 

аша идеја је да је мултисекторки приступ проблему једини приступ који може имати резултат. Сигуран сам да заједно можемо много тога. Појединачно нећемо добити резултате уколико не будемо свесни чињенцие да је сагледавање проблема са више аспеката једини начин за његово решавање", рекао је професор Зоран Ђурђевић, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета.

У кампањи учествује и Aмбасада Сједињених Америчких Држава у Београду.

"Статистика показује да је широм света насиљу изложено више од 700 милиона жена и што је још горе, то су случајеви који су нам познати. Много их је више међу онима који су непријављени, а то је застрашујуће. У САД је број жена које су биле жртве достигао 10 милиона, а у Србији, колико ми је познато, 30.000 жена годишње жртве су насиља са физичким и психичким последицама", истакао је амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил.

недеља, 25. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво