Читај ми!

Поново саобраћа воз између Суботице и Сегедина

После девет година паузе, у 6.03 часова поново је почео да саобраћа путнички воз на релацији Суботица-Сегедин. "Србијавоз" је саопштио да ће свакодневно бити пет полазака у оба правца.

Други воз, мађарска композиција, кренуо је из Сегедина јутрос у 5,19 и стигао је на Палић у 7,05 а у њему је био и мађарски министар грађевинарства и саобраћаја Јанош Лазар. Њега је дочекао српски колега министар Горан Весић.

"Овде није реч само о симболичном путовању, већ ће рално саобраћати пет возова.  Желим да честитам Влади и председнику Србије који су нам помоглимо да остваримо стари план који симболизује заједништво српског и мађарског народа. Ми радимо на томе да се Мађари и Срби што више зближе, и да се руше границе. Израдићемо и пругу и од Суботице до Баје, изградићемо и нове прелазе", рекао је мађарски министар.

Министар Весић је рекао да се ради на проширењу граничног прелаза Хоргош, а да ће се следеће години радити наставак Y крака како би могло да се уради и проширење граничног прелаза Келебија.

"Следеће недеље почињемо изградњу брзе саобраћајнице Бачки брег према Мађарској тако да и тај прелаз постане фреквентан", рекао је Весић.

Воз Суботица- Сегедин стајаће на станицама Суботица-јавна складишта, Палић, Хајдуково, Бачки Виногради, Хоргош, Реске и Сентмихаљтелек. Цена возне карте у једном правцу је 741 динар, наводе у "Србијавозу".

Због радова на реконструкцији суботичке железничке станице, композиција за Сегедин из Суботице креће са привременог стајалишта код пешачке пасареле где је постављен и контејнер за продају карата.

недеља, 25. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво