Читај ми!

На аеродрому у Батајници приказaно 11 новонабављених хеликоптера Ми-35

Новонабављено наоружање и војна опрема су, у присуству председника Републике, приказани на Аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници. Вучић најавио "огромна улагања у домаћу наменску индустрију".

На аеродрому у Батајници приказaно 11 новонабављених хеликоптера Ми-35 На аеродрому у Батајници приказaно 11 новонабављених хеликоптера Ми-35

На Аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници приказано је 11 борбених хеликоптера “Ми-35п“, које је Србија набавила од Кипра, затим два нова "Ербасова" транспортна авиона “Ц-295“, нови хеликоптер "Х-145м", као и модернизовани “орлови“ (јуришни бомбардери).

Приказу новонабављених средстава Војске Србије присуствoвао је председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.

Вучић је поручио да држава планира огромна улагања у домаћу наменску индустрију, као и улагања у нове фабрике.

“Данас сам разговарао са министром финансија и премијерком и у складу са оним о чему смо причали са ММФ-ом, ми ћемо огромна улагања да направимо у наменској индустрији, али неће то бити 'бацање пара у бунар', већ ћемо уложити и у нове фабрике и да додатно видимо и око завода ‘Мома Станојловић‘“, рекао је Вучић.

Навео је да је 11 хеликоптера набављено у сарадњи са Кипром.

“Сада неколико њих мора да се ремонтује, а неколико да се модернизује. То ће радити наша памет, али морамо и неко додатно знање споља да добијемо", рекао је Вучић.

Рекао је да ће хеликоптери бити другачије обојени, пошто је боја у којој су за медитеранске земље, а да ће бити префарбани у маскирне боје које користи наша армија.

Присутни официри Ратног ваздухопловства (РВ) истакли су да, што се тиче оперативне способности РВ, сада имају могућности да могу да подржавају копнене снаге и специјалне снаге, док транспортним хеликоптерима могу повећати мобилност и у сваком тренутку једну пешадијску чету разместити у било ком делу територије Републике Србије.

Развој ракете ВРВЗ-200 треба да буде завршен за девет месеци

Разгледајући борбени авион "Орао" и опрему за њега, Вучић је рекао да увек имамо на располагању пуну ескадрилу "Орлова" који могу да полете.

Он је упознат са новим оружјем за "Орла", које је стандардно главно противоклопно оружје НАТО пакта, противоклопна вођена бомбом од 250 килограма. Наглашено је да "Орлов" топ испаљује 3.600 граната у минути.

Такође председнику је показана и ракета ВРВЗ-200, пројектил од 100 килограма, којим су на гађањима погађана бурад, а треба да погоди зграду.

Како је речено председнику, завршетак развоја те ракете требало би да буде за девет месеци и оне ће авиону омогућити знатно већу способност преживљавања пошто ће уместо да гађа мете са 800 метара или 1,5 километара, моћи да их гађа са 40 километара.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару