Читај ми!

Три београдске општине чекају нормализацију снабдевања водом; Шапић: Хаварија последица људске грешке

Због великог квара на цевоводу, снабдевање водом отежано је у Новом Београду, Земуну, Батајници и Сурчину. У јутарњим сатима нормализовано снадбевање у скоро 70 одсто домаћинстава у три општине. Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић упутио је извињење Београђанима и истакао да је хаварија последица људске грешке. Верује да ће до краја поподнева снадбевање свих грађана бити нормализовано.

У поподневним сатима у суботу дошло је до великог квара на примарном доводном цевоводу сирове воде за Производни погон "Бежанија", због чега су без воде остали Нови Београд, Земун, Батајница и Сурчин, наводи се у саопштењу Београдског водовода и канализације.

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић упутио је извињење Београђанима због великог квара и истакао да је хаварија последица људске грешке.

Шапић је рекао да је до јучерашње велике хаварије дошло пробијањем доводне цеви постројења на Бежанијској коси, која водом снабдева три велике београдске општине – Нови Београд, Сурчин и Земун, наведено је у саопштењу градске управе.

"У току јучерашњег дана, услед геоистраживања дошло је до велике хаварије и пробијања доводне цеви постројења на Бежанијској коси. Прве процене нису биле уопште оптимистичне и претило је да током 48 сати у све три општине неће постојати било какво снадбевање водом. Целе ноћи су градске службе и наше инжењерске екипе биле на терену и успели смо да већ у првим јутарњим сатима вратимо снадбевање за скоро 70 одсто домаћинстава у ове три београдске општине. Верујем да ће до краја поподнева снадбевње свих наших суграђана бити поново нормализовано. Извињавамо се свима којима је ова хаварија донела непријатности, оне се дешавају и овога пута разлог је био људски фактор", рекао је Шапић.

За додатне информације потрошачи се могу обратити Сервисном центру града Београда на број телефона 11-0-11 или на бесплатан број 0800 11-00-11, као и на веб-адреси www.bvk.rs

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи