Читај ми!

"Чаробна Бојана Асовић", ликовни конкурс добио име по убијеној девојчици у ОШ "Владислав Рибникар"

Организатори манифестације "Дечје васкршње чаролије" одлучили су да ликовни конкурс који организују од наредне године, носи име по Бојани Асовић, једној од жртава убијених у ОШ "Владислав Рибникар", ученици петог два.

Жеља организатора манифестација била је да се и на овај начин трајно сачува успомена на једанаестогодишњу Бојану, која је једна од победница на овогодишњем конкурсу, каже се у саопштењу.

Организатори истичу се да је Бојана испољавала велики креативни ликовни таленат, док је њена мајка Марија описује као "нестварну девојчицу, која је пленила добротом и од вртића је показивала емпатију за друге".

"Умела је савршено да црта, али када је кренула у пети разред, кренуле су веће обавезе, па није имала времена много за то. Добијала је у школи петицу за петицом. Сви који су познавали Бојану, говорили су да је била нестварна девојчица. А имала је само 11 година", наводи њена мајка.

Према њеним речима, Бојанине свеске су биле "беспрекорне као сликовнице и сви су волели да је зову ако нешто треба да се препише и напише, јер су знали да је све на свом месту".

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара