Читај ми!

Додељени уговори за 71 купљени стан у Београду избегличким породицама

У Палати “Србија“ у Београду данас су свечано додељени уговори за 71 купљени стан у Београду избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Станови су додељени у оквиру Потпројекта 9 Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вредност те инвестиције је 28 милиона евра.

У потпројекту 9 планирано је укупно 1.095 стамбених решења - изградње монтажних кућа, доделе пакета грађевинског материјала, куповине сеоских кућа, као и станова.

Министар одбране Милош Вучевић на свечаности је рекао да је велика ствар да човек има свој кров над главом и да се, после три деценије, исправља неправда.

Највечи донатор у оквиру програма јесте Европска унија са 134 милиона евра, а допринос су дале и владе САД, Немачке, Италије и других земаља.

Шеф делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре навео је да је 6.600 породица до сада добило кључеве нових домова и да је циљ да се стигне до 7.000.

Градоначелник Града Београда Александар Шапић истакао је да је изузетно почаствован приликом да, макар и мало, допринесе помоћи људима који су остали без крова над главом.

Регионални програм стамбеног збрињавања је вишегодишња заједничка иницијатива партнерских земаља - Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије, коју подржава међународна заједница и која за циљ има затварање поглавља дуготрајног расељавања у региону.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи