Читај ми!

Вучић са породицом Јанковић и малим Лазаром – хиљадитом бебом рођеном у породилишту у Пасјану

Председник Србије Александар Вучић примио је чланове породице Јанковић са Косова и Метохије чији је син Лазар хиљадита беба која је рођена у болници у Пасјану од отварања ове здравстене установе 2015. године.

Председник Вучић захвалио је родитељима тромесечног Лазара и четворогодишње Уне што су их довели у Председништво и најавио да ће на крштењу бити кум малом Лазару.

Председник је рекао да неће моћи Лазара да крсте на територији КиМ, пошто, како је навео, вероватно не би могао да уђе на КиМ, али да то може да се обави и у неком месту у близини.

"Договорићемо се када да га крстимо, а патријарха ћемо питати да нам да неког владику, а могао би и сам патријарх да крсти Лазара ако буде желео, питаћемо га", рекао је Вучић.

Питао је родитеље да кажу како може држава да им помогне.

"У породилишту у Пасјану је рођено сада већ 1.045 деце. На КиМ нам је виши наталитет него у остатку Србије, хвала Богу. И опет се на Косову Лазар родио", рекао је Вучић.

Лазар је рођен 25. јула ове године, а тада је његова породица изразила жељу да детету име да лично председник Србије из захвалности за његово залагање за отварање породилишта у Пасјану, али и за свеукупну помоћ српском народу на Косову и Метохији.

Вучић је тада упутио срдачне честитке мајци Тамари и оцу Николи на рођењу сина коме је у договору с породицом дао име Лазар.

Породилиште у Пасјану отворено је захваљујући залагању државе Србије и председника Вучића 2015. године и од тада се у њему сваке године рађа све више беба.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи