Почела "Радост Европе" у Београду – више од петсто деце представља планету љубави, радости и маште

У Београду је почео 54. међународни сусрет пријатељства "Радост Европе". Стигла су деца из 14 земаља, осим из Европе и из Кине, а у својим домовима угостиће их београдски основци. Манифестација се одржава под слоганом "Тачно испод звезде", а посвећена је обележавању 80 година од објављивања књиге Антоана де Сент Егзиперија "Мали принц".

"Тачно испод звезде" у Београду, више од пет стотина деце представља планету љубави, радости и маште. Предстојећи дани игре, песме и дружења, најављени су карневалом у Кнез Михаиловој улици и концертом на Калемегдану.

У традиционалним ношњама, али и модерним костимима, учесници фестивала подсећају нас да су богатство и лепота света у његовој културној разноликости.

"Ја сам Паулина. Долазим из Немачке и на фестивалу представљам Малог принца. Јако ми се допада породица у којој боравим", наводи учесница фестивала.

Да се најбоље види срцем, видећемо на гала концерту у МТС дворани, али и на двадесет петој међународној изложби ликовних радова у Дечјем културном центру Београд.

Представници земаља учесница, посадиће по стабло у Парку Ушће, с вером да ће он једног дана прерасти у парк "Радости Европе".

"Шаљемо поруку одраслима да чувају дечји свет, дечји поглед на свет и способност да уместо шешира виде змијског цара који је прогутао слона. На нама је да сачувамо њихов поглед на свет, да их не терамо да гледају свет нашим очима, колико год њихово детињство траје", истиче Ивана Табори Обрадовић, уредница манифестације.

За учеснике манифестације организован је и пријем добродошлице у Дому Народне скупштине.

На жеље да током боравка у Београду стекну незаборавна пријатељства у име гостију и домаћина, захвалила су деца Бугарске и Србије извођењем националних игара.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи