Читај ми!

"Ер Србија" обара рекорде по броју путника, успешно пословање проширено сарадњом са "Туркиш ерлајнсом"

"Ер Србија" је успешно пословање проширила сарадњом са "Туркиш ерлајнсом". Путници сада могу са једном картом "Ер Србије" да путују из Београда до Истанбула, а потом да наставе путовање "Туркиш ерлајнсом" до Ванкувера, Монтреала или Торонта. Као лидер у региону, како оцењују упућени, "Ер Србија" бележи одличне резултате.

Уочи десетогодишњице постојања, национална авио-компанија обара рекорд из 2019. Средином септембра превезен је и тримилионити путник, што ову годину чини најуспешнијом за "Ер Србију".

"Оно што је предност ове компаније за мене је што имају директан лет до Тјанђина. Морам да додам да је особље веома љубазно и стјуардесе су веома лепе", рекла је за РТС једна путница авиона "Ер Србије".

Мушкарац из истог авиона истиче да је лет са "Ер Србијом" предивно искуство. Каже да је путовао у више од 50 земаља и признаје да му је Србија међу прва три фаворита.

Најбољи резултат од 2013. године, од када послује под именом "Ер Србија" је још један показатељ, каже ресорни министар, да је национална авио-компанија лидер у региону и авио-превозник са највише путника од свих компанија од Беча до Истанбула.

"Велики ЈАТ у бившој Југославији имао је на врхунцу своје моћи око пет милиона путника, а то је била земља од 22 милиона становника. Ми смо земља са мање од седам милиона становника и већ имамо 3,5 милиона путника. Како буду расли 'Ер Србија' и београдски аеродром, у будућности ћемо имати још више. То само говори о томе колико је било добро основати 'Ер Србију' заједно са нашим партнерима из Етихада. Када сте храбри и када доносите храбре одлуке, наша авио-компанија се развија", истиче министар Горан Весић.

Директор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије" Бошко Рупић каже да је циљ за ову годину 3,5 милиона путника.

"Гледајући како тренутно букингзи изгледају и попуњеност авиона за период до краја године, можемо слободно да кажемо да ће и тај број бити превазиђен", наглашава Рупић.

Развој аеродрома не односи се само на Београд

Привођење крају радова на платоу испред терминала на београдском аеродрому видно је олакшало прилазак путника централној згради. Иако су радови и даље у току, то није сметало да, како очекују надлежни, више од седам милиона путника изабере Београд као дестинацију. Највећи број путника превезла је српска авио-компанија.

"Један од показатеља да се ствари крећу у позитивном правцу по том питању је и отварање контакт центра и корисничке подршке у Нишу, где тренутно имамо око 60 запослених", истиче Рупић.

Министар Весић напомиње да се развој аеродрома не односи се само на београдски аеродром, већ и на нишки и краљевачки аеродром.

"Већ имамо редовне линије за иностранство из Краљева и Ниша и то само говори колико се авио-саобраћај у Србији развија", истиче Весић.

"Ер Србија" у својој флоти има седам "АТР 72-600" авиона, 13 авиона "ербас 319" и "ербас 320" и два велика широкотрупна авиона "ербас 330". Како најављују, већ следеће године та флота ће бити проширена.

субота, 06. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару