Читај ми!

Још 16 предузећа се придружило акцији "Пензионерска картица" – где ће све имати попусте најстарији суграђани

ПИО Фонд потписао је уговоре са још 16 предузећа и установа које се укључују у давање попуста власницима пензионерских картица. Уз НИС и "Путеве Србије", уговоре је потписало и неколико приватних клиника и домова за старе. Пензионерске картице моћи ће да се користе од 1. октобра.

Министар финансија Синиша Мали је, након потписивања уговора, рекао да је ово велики дан за пензионере.

“До данашњег дана преко 600 компанија и институција је већ узело учешће у овом програму. Ево данас 16 нових са великим користима, односно бенефитима за наше најстарије суграђане. Не само од ових уговора, не само од ових споразума, него свих тих 600 које смо до сада потписали“, истакао је Мали.

Позивао је све друштвено одговорне компаније да и даље наставе да узимају учешћа у овој великој акцији.

"Путеви Србија", НИС, "Аман" дају попусте пензинерима

Директор Републичког ПИО Фонда Реља Огњеновић каже за РТС да је велико интересовање компанија и из приватног и из јавног сектора.

“Оно што мене веома радује јесте да смо ми слушали наше пензионере, чули шта они желе и деловали у том правцу да компаније и приватне, али и државни сектор, анимирамо да они буду део тима пензионерске картице. Тако да смо данас имали потписивање уговора и са јавним предузећем 'Путеви Србије', где смо остварили три посто бенефита, односно мању цену за наплатне рампе, затим трговински ланац 'Аман' даје десет посто на комплетан асортиман, али такође и оно што је јако важно јесте НИС који даје од један до три динара у зависности од врсте горива“, навео је Огњеновић.

Нагласио је да 1. октобра званично када креће у рад пројекат "Пензионерске картице", али и након тог датума ће наставити да шире мрежу компанија које ће давати попусте.

“Наставићемо да слушамо жеље наших пензионера и да покушамо да им обезбедимо што више попуста, а у сарадњи са Министарством финансија и министром Синишом Малим, који нам неизмерно помаже у овом пројекту, гледаћемо да што више и привредних субјеката, али и државних институција анимирамо да буду део тима пензионерске картице“, поручује Огњеновић.

Око 870.000 пензионера се пријавило, отварају се шалтери и у општинама

Наводи и да се близу 870.000 пензионера до се пријавило за картице, а око 40.000 њих их је већ добило.

“Сада гледамо да приђемо што више нашим пензионерима, да поред филијала ПИО Фонда отварамо и одељења, односно шалтере у општинама“, каже Огњеновић.

До сада су, додаје, договорили отварање шалтера са шест београдских општина, али ће наставити да и по целој Србији што више приђу пензионерима.

“Чак ћемо организовати скупове по месним заједницама како би пензионерима, да кажем, на ноге дошли и донели пензионерску картицу“, поручује Огњеновић.

СМС поруком се обавештавају пензионери где да подигну картицу

Објаснио је да путем СМС поруке обавештавају пензионере да дођу и преузму своју картицу.

“Сада је само на пензионерима да ли ће они доћи и преузети картицу и да ли ће до 1. октобра сви имати. Што се нас тиче, ми смо спремни, картице су иштампане и кренули смо у поделу у целој Србији“, наглашава Огњеновић.

Поручује да, како би се избегле гужве и чекања, пензионери треба да сачекају позив за преузимање.

“Како бисмо избегли чекања редова, ми смо организовали СМС сервис који њих обавести где се налази њихова картица и како могу да је преузму“, додаје.

Како ће пензионери знати где могу да остваре попусте

Директор ПИО Фонда каже да ће свака продавница, сваки трговински ланац, апотека имати налепницу која ће бити у виду пензионерске картице, као и да ће се на тај начин знати да су те фирме партнери пензионерских картица.

Додаје да ће и на нсамој каси бити налепница "пензионерска картица".

Истиче да предњаче трговински ланци и апотеке, као и да су пензионери на томе инсистирали, али да су потписали уговоре и са бањама, разним оптичарским радњама и све оно што пензионерима треба за свакодневни живот.

“У зависности од пружаоца услуге попусти иду од три па до 50 одсто, све у зависности шта је та компанија која је пружила неку услугу дала нашим пензионерима. Притом, то нису стални попусти, они су подложни променама, тако да ће свака институција или свака приватна компанија у одређеном тренутку можда дати и веће и боље попусте“, закључио је Огњеновић.

Да подсетимо, поред попуста они чије су пензије до 40.000 динара имају могућност и сакупљања бода на сваких потрошених 500 динара, што би требало да им омогући у неком тренутку бесплатну услугу или набавку робе.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару