Читај ми!

Одржан Прајд марш у Београду, концерт у парку Мањеж

Прајд марш одржан је у Београду под слоганом "Нисмо ни близу", којим организатори поручују да има много проблема које треба решити. Учесници прајда окупили су се у Мањежу, одакле су кренули у шетњу. Прајд је завршен концертом у парку Мањеж. И овогодишњи прајд обезбеђивале су јаке полицијске снаге.

Овогодишња Прајд шетња одржана је под слоганом "Нисмо ни близу“, а окупљање учесника почело је око 16 сати у парку Мањеж. Цела рута шетње је обезбеђена и у њу није могло да се уђе споља.

Прајд шетња почела је после 17 сати и кретала се следећом рутом: Немањина (улаз у Парк Мањеж код раскрснице Немањине и Ресавске) – Кнеза Милоша – Краља Милана – Трг Николе Пашића – Народна скупштина – Кнеза Милоша – Немањина – Парк Мањеж.

По завршетку шетње у парку Мањеж одржан је концерт.

Министарка Мишчевић је пре почетка шетње рекла да је заштита људских права мањина као што је право на живот, које је потпуно једнако са правима свих грађана, основна порука коју доноси.

"Радимо на свим стварима које су важне за права ове заједнице, а које се пре свега односе на боље разумевање и заштиту. Сви смо томе јако посвећени, сва министарства у Србији, има још пуно посла пред нама, али организовање и одржавање шетње у миру по овом лепом дану је већ јако леп знак", рекла је Мишчевићева.

Милетић је рекао да за сада све протиче у најбољем реду и да од полиције има информације да до сада није било инцидената, те да је уверен да ће све проћи добро.

"Што се тиче полиције и сарадње, све је до сада текло како треба. Процену колико полицајаца је потребно да буде на улици доносе искључиво они, зависно од њихове безбедносне процене. До овог тренутка није било инцидената, то обавештење имамо. На крају шетње ћу вам рећи како сам задовољан", рекао је Милетић.

Амбасадор Хил је рекао да, без обзира на све проблеме којих је било ранијих година у вези са Прајдом, сада види напредак.

"Можда ће неко рећи да је пред Србијом дуг пут, али то важи и за неке друге земље, укључујући и моју. Важно је да сви разумемо да су људи само људи, и да је љубав једноставно љубав. Истичем да је јако добро што данас видим да имамо одговарајућу заштиту која ће омогућити да све ово прође без проблема", рекао је Хил.

Током ове "Недеље поноса", која се сутра завршава, организовани су позоришни фестивал, изложбе, панел дискусије, дебате, журке.

Због Прајда, али и других манифестација у граду, бројне су измене у трасама градских саобраћајних линија.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару