Читај ми!

После експлозије, станари зграде у Смедереву моле за помоћ - на позиве им нико не одговара

Станари стамбене зграде у Смедереву, која је у четвртак оштећена приликом експлозије, протестовали су јер им се, кажу, нико од надлежних није обратио. Моле за новчану помоћ, док чекају да вештак саопшти да ли је безбедно да се врате у своје домове. Планирају ноћна дежурства, пошто зграду више не чува полиција.

Размере штете од експлозије видљиве су тек када се уђе у зграду у Смедереву, у којој је у четвртак власник једног стана активирао експлозив. У ходницима су шут и стакло. Види се унутрашњост готово сваког стана.

Струје нема, а светлост долази једино са врха зграде, пошто више нема ни крова. Попуцале су и цеви, па је неке од станова оштетила вода.

“Да се градоначелник није обратио, да се нико из градске управе није обратио, да из градског стамбеног нико неће да дође да почисти. Ми ћемо да почистимо, то је наша кућа. Ми ћемо да почистмо, али не могу сви да окрећу леђа и не могу сви да пребацују лоптицу од једног до другог“, каже станарка Александра Луковић.

И звали су и писали градској управи и јавним службама у Смедереву, али одговор нису добили. Моле за новчану помоћ да отклоне штету.

“Излазио је судски вештак јутрос, чекамо његов извештај да ли је зграда безбедна да се станари врате у објекат, да би могли да крену да рашчишћавају и да сређују, да чисте своје станове и саму зграду, пре свега кров“, рекла је професионална управница Биљана Ђокић.

Из градске управе су за РТС рекли да раде на организовању помоћи станарима.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво