Читај ми!

Заштитник грађана у Вишем јавном тужилаштву о сарадњи у борби против трговине људима

Заштитник грађана Зоран Пашалић посетио је Више јавно тужилаштво у Београду где је са главним јавним тужиоцем Ненадом Стефановићем одржан састанак ради унапређења сарадње у области борбе против трговине људима, с обзиромна то да је заштитник грађана национални известилац у овој области.

На састанку, којем је присуствовала и јавна тужитељка Горјана Мирчић Чалуковић, договорени су модалитети сарадње, као и специјализације јавних тужилаца за кривични прогон овог вида криминала.

Приликом посете Вишем јавном тужилаштву у Београду, Заштитник грађана обишао је специјалну просторију за испитивање посебно осетљивих сведока која је оформљена прошле године, где своје исказе, поред осталих, дају жртве трговине људима.

Заштитник грађана је констатовао да је Више јавно тужилаштво у Београду, захваљујући заједничком залагању главног јавног тужиоца и донедавне координаторке за родно засновано насиље Горјане Мирчић Чалуковић, показало изузетно разумевање да се жртве, које су уједно и сведоци у поступцима против окривљених за трговину људима, осећају сигурно и заштићено.

Такође, заштитник грађана је главног јавног тужиоца упознао са наводима међународних извештаја о области трговине људима у Републици Србији, трећим евалуационим извештајем групе експерата за сузбијање трговине људима (ГРЕТА) и Извештајем о трговини људима Владе САД за 2023. годину (TIP Report 2023).

Представљене су и препоруке које су упућене Републици Србији конкретним извештајима, те је договорено у ком правцу ће се даље одвијати активности две институције ради повећања ефикасности и сарадње у борби против трговине људима.

Главни јавни тужилац упознао је заштитника грађана са активностима и подацима Вишег јавног тужилаштва у Београду о борби против трговине људима.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи