Читај ми!

Благојевић: Деца из Рибникара ће се вратити у чист и пристојан амбијент

Радови на реновирању објекта Основне школе "Владислав Рибникар," уговорени и започети током јула, биће завршени до 1. септембра како би ђаке дочекао пријатан школски амбијент, каже министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Министар за јавна улагања Марко Благојевић рекао је за Танјуг да ће до поласка у школу бити завршено реновирање ентеријера дела школе "Владислав Рибникар", чији је улаз у Светозара Марковића.

"Све ће бити завршено до почетка наставе тако да ће деца, као што је био најављено и обећано, школску годину започети у пристојном и чистом”, рекао је Благојевић и навео је да ће фасада бити готова у првим данима септембра, а сала за физичко 1. октобра.

Благојевић је подсетио да је читав објекат школе био предвиђен за комплетну реконструкцију дуже време, али да су се планови променили, због чега су се упустили само у санацију и адаптацију ентеријера дела школског објекта.

Планирање мало комплекснијих интервенција ће, како је навео, бити могуће тек када буде готов план концепта и изгледа меморијала.

Благојевић додаје да је накнадно на захтев и савета родитеља и саме школе, уговорена обнова фасаде тог дела школе, као и реконстукција кровног покривача и две сале за физичко.

"Обнова дела фасаде биће готова у првим данима септембра, а сала 1. октобра, када почиње и сезона наставе физичког у затвореном", рекао је Благојевић.

Према његовим речима, школа је била у јако лошем стању и није без разлога спреман пројекат комплетне реконструкције целог школског комплекса.

“С обзиром да је донета одлука да се читава функција школе пресели у део објекта са улазом из Улице Светозара Марковића, да се сва деца из свих одељења преместе у тај део школе, одлучено је да се уради реновирање тог дела компекса - не комплента реконструкција већ адаптација и санација како би деца могла да се врате у чист и пристојан простор”, рекао је Благојевић.

Додао је да је то било реално могуће урадити за два месеца која су била на располагању.

Деца ће се, како каже, вратити не у објекат у јако лошем стању већ у пристојан, чист, какав и заслужују.

"Цео комплекс предвиђен је за реконстуцију и овај део у којем је урађено само реновирање биће предмет компленте реконстуцкије. Када ће то бити зависи и од тога како ће изгледати концепт и какав ће бити изглед меморијала који ће свакао бити направљен у делу школе чији је улаз из Улице краља Милутина”, рекао је Благојевић.

Министар је нагласио да ће надлежни тек када буде готов план који се тиче концепта и изгледа меморијала, моћи да се упусте у планирање мало комплекснијих интервенција које су заиста потребне.

“Оно што смо сада постигли је да смо од јако лошег и оронулог објекта створили чист и пристојан амбијент, док се не будемо упустили у раније планиране радове који подразумевају комплетну реконстуцкију читавог школског комплекса”, навео је Благојевић.

Подсетио је да је уговором предвиђена исплата 18 милиона динара за радове уговорене почетком јула.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара