Читај ми!

Школе су спремне за почетак нове школске године – како ће се одржавати настава у ОШ "Владислав Рибникар"

Школе спремно дочекују ученике – 65.000 првака односно 760.000 основаца и средњошколаца. Школама су послате смернице за рад до краја школске године.

Свим школама стигле су смернице деловања, где је осмишљено не само првих месец дана, већ читава школска година, а нарочито детаљно прво полугодиште.

"Првог радног дана деца разговарају са својим учитељима и наставницима и о програму образовно-васпитног рада, али и о нечему што је још много важније, о томе колико праве људске вредности треба током школовања и школске године да се уграде у личност сваког детета. И на који начин деца и наставници мисле да то треба урадити", каже министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Прва радна недеља биће тематска недеља. Теме заједно бирају ђаци и наставници. У другој недељи процењиваће се ниво дотадашњег школовања и знања, без оцењивања. На тај начин ће дете, као и родитељи и наставници знати на ком нивоу је његово знање.

Тако ће читава година бити година едукације и пружања психосоцијалне подршке онима којима је потребна. Већа пажња биће посвећена и безбедности деце.

"Саме патроле полицајаца које се налазе у околини школе биће у већем броју. И ту није само суштина. Суштина је да су полицајци део тима који ради на безбедности школе. Безбедност се огледа и у познавању свих оних који могу имати било какав ризик по безбедност, предавање и едукација од стране и полицајаца и психолога и разредних старешина треба да буде усмерена стицању већег степена информација о томе како препознати неке опасности, како реаговати у њима, коме се обратити ако деца то уоче. Дакле, једна едукација везана за то, наравно, родитељ је неопходна компонента свега", каже Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете. 

Како ће изгледати настава у ОШ "Владислав Рибникар"

И ОШ "Владислав Рибникар" ће почети са радом.

"Простор у коме се догодила трагедија ће имати меморијално обележје, а какво и које - у будућности ће се решавати. Школа је тако адаптирана да ученици имају свој простор. Посебно ће се радити са децом у 8/2 и оним одељењима која су била у непосредном контакту са децом. Та деца су већ сада на дружењу како почиње предшколска година за њих са изабраним наставницима. И родитељи и деца и стручни тимови ће бити врло упућени једни на друге посебно када је у питању ‘Рибникар’", каже мнистарка.

Успех школске 2023/2024. године зависи, каже министарка просвете, од сваког човека у Србији.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара