Читај ми!

На Батровцима се чека три сата,  у Мађарској забрањен теретни саобраћај

Током целог дана гранични прелаз Хоргош ради пуним капацитетом, тренутно се чека око 60 минута, али то се мења. Гужве ће на излазу из земље бити до недеље. На територији Мађарске од суботе, 26. августа у 15.00 часова до недеље, 27. августа у 22.00 часа биће забрањен теретни саобраћај.

Почиње још један летњи викенд и уобичајене гужве на границама. При крају смо сезоне одмора, па су се и гужве преселиле на север.

Према информацијама граничне полиције, на прелазима Хоргош и Батровци током дана су на изласку из земље аутомобили чекали по два сата, а теретна возила и шест сати. На Батровцима су гужве вечерас још веће, чека се око три сата. 

Током целог дана гранични прелаз Хоргош на излазу из земље ради пуним капацитетом, чека се око 60 минута, али то је променљиво.

Наша страна ради много брже, али данас су Мађари отворили свих шест улазних трака и раде много брже него што је уобичајено, само су тренутно скраћена задржавања.

У колони су путничка возила, аутобуси. За претекла 24 сата прошло је 40.000 путника у 10.000 путничких возила и око 150 аутобуса. Гужве ће на излазу из земље бити до недеље.

На Келебији на излазу из земље је задржавање око сат времана, на Хоргошу 2 и Бачким Виноградима такође сат времена.

Бачки Виногради петком, суботом и недељом овог и наредног викенда раде продужено до 22 сата.

Бајмок који је добра веза са Бечком ради до поноћи у петак, суботу и недељу, наредна три викенда.

Забрана теретног саобраћаја на територији Мађарске током викенда

Министарство унутрашњих послова скреће пажњу возачима теретних возила, предузетницима и правним лицима да је Министарство грађевинарства и саобраћаја Републике Мађарске донело одлуку којом се забрањује теретни саобраћај на територији Мађарске од суботе, 26. августа у 15 часова, до недеље, 27. августа у 22 часа.

"Апелујемо на возаче теретних возила и предузетнике да се ускладе са овом одлуком мађарских власти како бисмо избегли угрожавања проточности саобраћаја на граничним прелазима и прилазним путевима са Републиком Мађарском", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је одлуком Министарства грађевинарства и саобраћаја Мађарске, због продужених врућина, забрањено и заустављање теретних возила на свим стајалиштима током предстојећег викенда.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара