Читај ми!

Помозимо Катарини Чочовић да прими терапију у Израелу

Катарина Чочовић из Ваљева болује од малигног меланома и за наставак лечења у Израелу потребно јој је 120.000 евра. Њени пријатељи и комшије поставили су кутије за добровољне прилоге по читавом граду и апелима на друштвеним мрежама успели су да прикупе већи део неопходног новца. Вечерас од 18 сати акција се наставља журком за децу и скупом бајкера испред Центра за културу у Ваљеву.

За лечење Катарине Чочовић, која се 8 година бори са малигним меланомом и метастазама, у Србији су исцрпљене све методе. Третман у Израелу, одакле очекује позив за сложени захват, кошта 120.000 евра. Њени пријатељи и комшије из насеља "Брђани" одлучни су да новац прикупе.

"Прави тренутак је био чим сам погледала да је њен постер изашао на 'Буди хуман' да бисмо одмах кренули у акцију. Има група на Фејсбуку 'Буди хуман - Хуманитарне лицитације' и морам ту групу стварно да поменем и да апелујемо на све да било шта имају од своји ствари донирају, јер тим путем може много, много новца да се скупи", каже Тијана Васић.

Марина Милић се ангажовала у Београду да прикупи помоћ за Катарину.

"Има нека страница везана за насеље 'Степа Степановић', ту сам се укључила у груупу. Већина се одазвала и хвала им", каже Марина.

Хуманитарна акција за Катарину почела је пре неколико дана продајом лимунаде и колача на "Тешњарским вечерима". Примера ради, за време најпосећенијег концерта летњег фестивала прикупили су 11.000 евра. Покренуо се град, предузетници, школе и вртићи, удружења и спортисти да се што пре прикупи потребна свота.

"Дуга је борба и ето последњих шест месеци, да не дужим, негде тај Израел постоји, да кажем, у подсвести и све смо се надали да неће морати да дође до тога, међутим дошло је. И онда кад смо дошли на идеју, то јест она је мене питала шта мислиш о прикупљању новца, ја сам рекао, ако је то твоја жеља, ако сматраш да треба, идемо заједно у то. Били смо заједно од почетка", каже Катаринин супруг Игор Чочовић.

Катаринин син Вукан убеђен је да ће брзо скупити новац и да ће његова мама отићи у Израел, примити лек и бити боље.

Катарина Чочовић активна је у Удржењу оболелих од меланома, у оквиру којег се бави едукативним и хуманитарним радом.

Преко Финдације "Буди хуман" помоћ за Катаринино лечење можете уплатити слањем поруке 1536 на 3030 или уплатама на динарске и девизне рачуне.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи