Читај ми!

Протест грађана Бачке Паланке због смрти детета од струјног удара, траже одговорност надлежних

Испред зграде општине Бачка Паланка одржан је протест због смрти 13-годишњег дечака који је страдао у понедељак од последица струјног удара. Покушавајући да склони каблове под напоном, седам дана раније погинуо је и дечаков деда. Мештани Бачке Паланке су огорчени и траже одговорност надлежних и смену председника општине. Дечаков отац је, према писању медија, рекао да је проблем са кабловима пријављен 27 пута, а Електродистрибуција Србије саопштила је да су смењени диспечери и руководилац погона у Бачкој Паланци.

Грађани Бачке Паланке протестовали су испред зграде општине због смрти тринаестогодишњег дечака који је страдао у понедељак од последица струјног удара. Они траже смену председника општине Бранислава Шушнице, као и смену чланова општинског Штаба за ванредне ситуације.

Комшија, испред чије се куће налази бандера, проблем са кабловима пријавио је електродистрибутивном предузећу 19. јула. Отац страдалог дечака је, према писању медија, рекао да је случај пријављен 27 пута, али да каблови до трагедије нису уклоњени.

Покушаваћи да склони каблове под напоном у свом дворишту, 22. јула погинуо и дечаков деда.

У Електродистрибуцији тврде да се на наведеној локацији поред њихове дистрибутивне мреже налази и мрежа јавне расвете која је у надлежности локалног јавно-комуналног предузећа.

Наводе и да је покренут поступак за утврђивање пропуста у раду у периоду санирања последица великог невремена у Бачкој Паланци против суспендованих диспечера Погона Бачка Паланка Д. Р. и М.Т. Донета је и одлука и о разрешењу М. М. - одговорног лица за руковођење Погоном Бачка Паланка.

Пашалић тражио изјашњење локалне самоуправе

Заштитник грађана Зоран Пашалић затражио je изјашњење локалне самоуправе поводом овог случаја. Известили су га да је дечак настрадао од струјног кабла који највероватније припада јавној расвети, као и да та самоуправа није добила ниједну пријаву грађана Бачке Паланке због необезбеђених каблова под напоном.

Пашалић је најавио да ће се обратити свим надлежним институцијама које, према досадашњим сазнањима, могу бити одговорне за ову трагедију.

"Заменик председника општине Бачка Паланка ме је информисао да је у ноћи 21.07.2023. године у дворишту своје куће погинуо теча дечакове мајке тако што је ухватио кабл у свом дворишту, као и да не поседује сазнања о томе из којих разлога је кабл био необезбеђен и доступан покојнику“, рекао је Пашалић.

Пашалић је навео да му је заменик председника општине пренео да је изашао на лице места, да је том приликом затекао домаћинство без електричне енергије, ватрогасце и хитну помоћ који су га информисали о ситуацији.

Новинарка портала Бачка Паланка инфо је упитала председника општине Бранислава Шушницу, који је уједно и председник Општинског штаба за ванредне ситуације, колико још опасних места, на којима су каблови под напоном необезбеђени, у Бачкој Паланци има. Он је новинарки, уз повишен тон рекао да је "дете изгубило живот, а ви и даље гурате причу, ви и даље постављате питања и даље тражите популарност“. На то су реаговала новинарска удружења истичући да је посао надлежних да одговарају на питања новинара.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара