Читај ми!

Бојево гађање циљева на земљи из ПАСАРС-а на Пасуљанским ливадама

Министар одбране Милош Вучевић присуствовао је гађањима из противавионских самоходних артиљеријско-ракетних система ПАСАРС на Војном комплексу "Пасуљанске ливаде“ у оквиру редовне обуке припадника Војске.

Министра Вучевића дочекали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић који су о дасадашњој обуци у коришћењу ових противавионских система на "Пасуљанским ливадама“ информисали министра, саопштило је Министарство одбране.

Након што се уверио у прецизност и обученост посада, министар Вучевић разговарао је са припадницима Војске и Војнотехничког института и честитао им на успешно погођеним свим циљевима у ваздушном простору и на земљи.

Досадашња модернизација противавионског самоходног артиљеријско-ракетног система ПАСАРС показала се веома успешном, истакао је министар одбране и додао да ће се и даље наставити са развојем овог сложеног борбеног система који ефикасно може да се супротстави и одбрани од нове генерације оружја попут дронова и беспилотних летелица.

Током данашње активности приказано је бојево гађање циљева на земљи из ПАСАРС-а употребом тренутно обележавајућих граната, као и циљева у ваздушном простору ракетним системом стрела 2-М и темпирном муницијом за топ 40 мм.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи