Читај ми!

Сваки пети контролисани возач био под дејством алкохола

Данас се завршава акција појачане контроле саобраћаја, која је усмерена на откривање прекршаја односно спречавања управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Прелиминарни резултати акције показали су да је скоро 20 одсто контролисаних возача било под дејством алкохола.

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције пуковник полиције Златко Беленцан рекао је да је у Србији смањен број саобраћајних незгода, као и број страдалих и повређених.

Ипак, истиче да је током спроведене акције утврђено да је више од 2.000 возача затечено да управља возилом под дејством алкохола, а њих 60 под утицајем психоактивних супстанци.

"Али оно што је забрињавајуће јесте да је њих 301 дозволило себи да учествују у саобраћају на непрописан начин и дозволило себи да сате проведу у просторијама за задржавање“, рекао је Беленцан, објаснивши да су они или имали више од 1,21 промил алкохола у крви, или да су одбили да буду тестирани.

Беленцан је рекао и да је у 43 одсто случајева узрок саобраћајне несреће неприлагођена брзина, док је алкохол заступљен у 15 одсто случајева.

“Када говоримо о психоактивним супстанцама, ипак бројке су ту минорне, зато што је мањи број откривених приликом вршења увиђаја, али када говоримо о алкохолу, он је у континуитету присутан. Он је традиционално присутан у животу грађана Србије, тако да је и овде у бројкама присутан. Прошле године 66.000 њих дозволило је себи да вози под дејством алкохола, а од тог броја 11.000 је провело у просторијама за задржавање. Управо су дозволили себи да не буду са члановима породице, него у полицијским просторијама", рекао је Беленцан.

Цело гостовање Златка Беленцана можете погледати у видеу на почетку текста

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи