Читај ми!

Породични фестивал "Мирис боја" – прилика за забаву и помоћ слепој и слабовидој деци

Како би се прикупила новчана помоћ за слепу и слабовиду децу из социјално угрожених породица, сутра се на теренима Кошаркашког клуба "Партизан" организује хуманитарни фестивал "Мирис боја". Дечја представа, читање бајки, маштовити кутак и дружење са познатима, само су део онога што очекује посетиоце великог срца. Круна фестивала биће наступ талентованих младих музичара и сликара за које се помоћ прикупља.

У недељу у 12 часова на теренима Кошаркашког клуба "Партизан" почиње породични фестивал "Мирис боја", чији је главни задатак прикупљање новчаних средстава за социјално угрожене ђаке земунске школе "Вељко Рамадановић", коју похађају деца оштећеног вида.

Програм фестивала прилагођен је деци, која ће имати прилику да уживају у инклузивној представи "Капетан Џон Пиплфокс", али и у неким од најлепших бајки које ће читати познате личности.

Кутак "Шта све могу када порастем" окупиће људе разних струка - глумце, водитеље, адвокате - од којих ће деца чути занимљиве ствари о различитим професијама.

Деца која буду желела да учествују у сликарској радионици, имаће прилику да виде како то раде њихови другари из земунске школе. Користиће "мирисне боје", по методи Сухеила Бакаина, сликара из Јордана, који слепима помаже у сликању тако што бојама додаје карактеристичне мирисе.

За музички програм побринуће се талентовани ученици школе "Вељко Рамадановић".

Цена карте је 800 динара, а улаз за децу до 12 година је бесплатан.

Организатори фестивала позивају све да дођу и унесу трачак светлости у животе слепе и слабовиде деце.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво