Читај ми!

Месец дана од масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар"

Навршава се месец дана од масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду када је ученик седмог разреда ушао у школу и пуцао из пиштоља на обезбеђење, наставницу и ученике. Убио је радника обезбеђења и деветоро ученика, и ранио њих шесторо.

Тринаестогодишњи К. К. који је ухапшен због масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар", а који није кривично одговоран пошто нема навршених 14 година, смештен је ради опсервације у одговарајућу психијатријску установу за децу и омладину.

В. К., отац дечака је ухапшен одмах након што је његов син, који није кривично одговоран, починио злочин у школи.

Више јавно тужилаштво против њега спроводи истрагу због сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности.

В. К. је на саслушању негирао извршење кривичног дела и детаљно је изнео одбрану.

У току је и предистражни поступак против мајке дечака како би се утврдило да ли у њеним радњама има елемената извршења кривичног дела занемаривање и злостављање детета, као и провере у стрељачком клуб у којем су отац и син вежбали пуцање.

Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији. Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе, додаје се у саопштењу. 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво